Τα μαλλιά μας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού και της προσωπικότητάς μας και χρειάζονται την ανάλογη προσοχή και φροντίδα μας. Σήμερα θα δούμε μαζί κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να περιποιηθείς κατάλληλα τα μαλλιά σου, πάντα με τη βοήθεια των ιδανικών προϊόντων από το e-shop μας, katabra.gr!

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε πρώτα απ’όλα είναι το κατάλληλο σαμπουάν για τον δικό μας τύπο μαλλιών. Αν χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που δεν ταιριάζει με την τρίχα σου, τότε μπορεί να σου δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Άρα το πρώτο πράγμα που δίνουμε στα μαλλιά μας είναι η φρεσκάδα ενός καλού λουσίματος.

Επίσης, μην επιμένεις στο να πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου (πχ κάθε μέρα) διότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να «χαλάσει» το ph στο τριχωτό της κεφαλής και να σου δημιουργήσει διάφορα θέματα, όπως λιπαρότητα και ξηροδερμία.
Ένα ακόμη tip που σχετίζεται με την περιποίηση των μαλλιών είναι οι μάσκες. Οι ίδιες βοηθάνε στο να παραμένουν τα μαλλιά μας υγιή, λαμπερά και ανάλαφρα. Η χρήση της μάσκας ωστόσο θα πρέπει να γίνεται σωστά και με μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία αναγράφεται πάντα στις οδηγίες της. Τοποθέτησε τη μάσκα στα μαλλιά σου και κάνε απαλό μασάζ. Έπειτα αφαίρεσε τη με άφθονο νερό χωρίς να αφήσεις υπολείμματα. Κάθε μάσκα έχει τον δικό της σκοπό, οπότε αξίζει να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες των δικών σου μαλλιών και στις απαιτήσεις τους.
Last but not least, σε κάποιες περιόδους τα μαλλιά μας χρειάζονται και τις ανάλογες θεραπείες. Μια από αυτές τις περιόδους είναι και η καλοκαιρινή, καθώς από τον ήλιο και τη θάλασσα, η τρίχα αφυδατώνεται και χρειάζεται ξανά τη ζωντάνια και την ενυδάτωσή της. Επίσης, μια ακόμη θεραπεία που είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και αυτή της κερατίνης, που βοηθάει τα μαλλιά να παραμένουν λεία και ίσια. Τέλος, υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες θεραπειών που αντιμετωπίζουν θέματα όπως η ξηροδερμία και η λιπαρότητα.
Γνώρισε όλη τη σειρά προϊόντων για την περιποίηση μαλλιών, μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, katabra.gr και βρες αυτό που ψάχνεις για τον δικό σου τύπο μαλλιών.